Utbildningar 2022

Vi återstartar nu workshops utbildningar och under våren kommer flera erbjudanden.

Just nu två, varav en även mer generella workshop men där dock högt blodtryck utgör ”exempel fokus” eftersom det är relativt lätt att konkretisera (både utredningsmässigt, interventioner och dokumentationer) liksom också att de föreligger en stort behov att erbjud verkligen effektiva icke-läkemedels interventioner utifrån manualen ”patienten som rimligen kompetent utbildad resurs och medarbetare i egen rehab” (som bygger på von Scheeles doktorsvävhandling 1986 vid Uppsala Universitet!

Workshopen 28 juni kan passa dem som i professionen arbetar med olika livsstilsrelaterade sjukdomar och mentala problem. Principen för båda är dock det som beskrivs på länken http://culturalmedicine.se/health-in-complex-world/hela-not-just-for-medicine-consideration/ – alltså när det gäller (a) klinisk psykofysiologsk utredning, att resultat noga förklara och sedan i samråd interventionen planeras, (b) att intervention bygger på företrädesvis patientutbildning och skräddarsyende av verktygen i den biopsykoscoaiala verktygslådan och (c) dokumentation följer principer i ”singel case design”.

Fördelen med dessa workshops är att man kan (oftast) behålla de strategier man tidigare jobbat med och ”plattforma” dem på integrerad klinisk psykofysiologi. Avsikten är också att man skall kunna tillägna sig detta i form av ”WS-pusselbitar” (till det puzzel som passar ens egna ambitioner) samtidigt som man jobbar heltid och även har familj och fritid. Så har målsättningen varit hela tiden men är nu lättare av flera skäl, inte minst ”Jobba hemifrån” under pandemin.

Kommer att jobba med detta från nu under våren … finns så mycket material genom åren (30) och det tar tid att värdera detta och sedan uppdatera … MEN läsaren av detta är välkommen att maila mig på bo.vonscheele@stressmedicin.se!

Se mer Workshop Bergvik 27 juni 2022 13.00 och Workshop Bergvik 28 juni 2022 13.00

Välkommen med anmälan!